Biografia

OBX és el projecte personal del compositor i saxofonista Quim Molera. Sense renegar de les clares influències de grups com els NY Ska Jazz o Tokyo Skapara ha volgut donar una volta més al gènere i afegir nous elements a la tant habitual fusió entre ritmes jamaicans i essències jazz.

Per a aquesta aventura s’ha envoltat de companys músics de l’escena Barcelonina amb els que ja havia compartit estudis o escenaris.

Una colla eclèctica de personatges amb gran sensibilitat musical però no tots ells amb experiència amb el reggae o l’ska, per tant lliures d’una motxila d’idees preconcebudes que els permet buscar una sonoritat completament nova.

En les composicions d’Off Beat hi podem trobar compassos d’amalgama, sintetitzadors o solos de guitarres molt allunyants del concepte que tenim del reggae, però sempre amb l’Up-Beat com a base, ja sigui one drop, rocksteady, ska-punk o l’ska-jazz més clàssic.

El directe d’OBX el completen amb versions d’altres grups de l’escena com els mateixos TSPO o NYSJE, i amb algun clàssic de l’època hard-bop del jazz.