Biografia

Off Beat Xperiment (OBX) és una de les bandes més atractives, valentes i originals de Barcelona. Un grup instrumental format per sis músics amb llarga trajectòria dins de l’escena catalana.                                                              

El projecte parteix de la música d’arrel jamaicana i ho fusiona amb tota mena d’estils, fent del directe d’OBX una explosió de ritmes i textures, on hi ha espai per a la improvisació i la melodia, i una clara invitació al ball.                                                           

Un dels objectius dels Off Beat és apropar la música Reggae, Ska i Rocksteady al segle XXI, utilitzant noves sonoritats i harmonies a través de les pròpies composicions i l’experimentació.

La banda va néixer el 2020, i a l’abril del mateix any, publica el seu primer EP “Interesting Times”. Des d’aquell moment, tot i el context de pandèmia, el grup ha continuat avançant, amb nous llançaments i concerts amb una molt bona acollida per part del públic.                                               

Durant el 2022 OBX s’ha graduat com a banda tocant a diversos festivals (entre ells el Voll Damm Jazz Festival de Barcelona) i formant part de la programació habitual de la històrica sala Harlem Jazz Club.